Human Sense Zomertraining

Leren Vooruitzien

De rode draad tijdens de zomertraining zijn de door Wilbert Linnemans ontwikkelde denkmodellen. Als deelnemer word je uitgedaagd deze denkmodellen langs je leven tot nu toe te leggen en toe te passen op je huidige situatie, met als doel: ontwikkelingen in je leven volgen, waarderen en liefst ook zien aankomen. Wat maakt dat je op bepaalde manieren denkt, functioneert, dingen beleeft of effect hebt op anderen binnen allerlei relaties?

De ervaring leert dat de verschillende denkmodellen andere inzichten brengen waardoor je zelf en met anderen efficiënter en constructiever kunt gaan functioneren. Voorbeelden van denkmodellen: daad en effect; geven en nemen; autonomie en vrijheid.

We starten de dag met de uitleg van een denkmodel waar we vervolgens praktisch mee aan de slag gaan. De deelnemers krijgen hiervoor bijvoorbeeld in tweetallen de opdracht om samen uit te zoeken hoe het denkmodel toepasbaar zou kunnen zijn in hun eigen situatie. Vervolgens loopt de dag flexibel door naar aanleiding van hetgeen zich aandient. De training is gebaseerd op onderling vertrouwen, veiligheid, respect voor grenzen, verkennen van nieuwe paden en de uitnodiging om grenzen te verleggen. Het is geen emotionele archeologie, het is eerder zoiets als loodsen. De trainer is de loods, de deelnemer blijft altijd aan het roer staan. De zomertraining is geen therapie of coaching. Het is het op een leuke, ontspannen en zo mogelijk speelse wijze verhogen van inzichten in je dagelijks bestaan, waardoor je soepeler om leert te gaan met allerlei situaties die op je pad komen.

Persoonlijk excelleren in saamhorigheid is het perspectief.

Het perspectief van die plek in de Toscaanse heuvels is een metafoor voor de nieuwe inzichten die je opdoet in de week dat we daar zijn. Het agriturismo huren wij volledig af, waardoor de plek een beetje van ons is en het als een thuis voelt. Wij komen hier al veertien jaar, de familie kent ons goed en ze verzorgen ons tot in de puntjes. Volpension, met voedsel van het eigen land, eigen olijfolie en eigen wijn. Cucina Originale Italiana zoals je dat nog maar zelden proeft. Het zwembad zorgt voor de nodige verkoeling, de appartementen bieden de privacy die nodig is. Met kippen, konijnen, schapen en ezels die je wakker balken wanneer de dag begint. De rust en de natuur maken de zomertraining bij Il Castelluccio tot een ervaring om nooit te vergeten.

Agriturismo il Castelluccio di Bonucci Piero
Loc. Badia San Veriano 7 . 52030 Arezzo – Italy
www.ilcastelluccio.net